Eerdere projecten

OGJO: CONNECT (7 oktober 2023)
Het OGJO vierde op 7 oktober 2023 het tienjarig jubileum van Stichting Oost Gelders Jeugdorkest in Theater Amphion te Doetinchem met het concert “Connect”. Er werd samengewerkt met verschillende artiesten met diverse culturele achtergronden:
– het Syrische gitaarduo DUO-DUO
– zangeres Naära met een Molukse achtergrond
– Fernando die dj is en Spaanse roots heeft
– rapper Stijn

Naast deze samenwerkingen, werd er ook door enkele deelnemers zelf in diverse vormen hun medewerking hebben verleend. Het was een geslaagde jubileum-editie waarin het OGJO heeft laten zien dat muziek verbindt!

OGJO: THUUS KOMM’N (8 oktober 2022)

Na een lange periode van plannen, was het in oktober 2022 eindelijk tijd voor Thuus Komm’n. De schuur van Loonbedrijf Freriks op de Heelweg werd omgetoverd tot een Achterhoekse concertzaal: trekkers, hooibalen en een keet. Voor het publiek werd een grote tribune geplaatst. Het gehele concert was een eerbetoon aan de Achterhoekse cultuur: het dialect, de sfeer, naoberschap, de keet. Alles kwam aan bod! Er werd medewerking verleend door verschillende acteurs/zangers en regie was in handen van Richard Sprokkereef. Het was een zeer geslaagd concert voor een uitverkochte zaal.

OGJO: ON TOUR (14 mei 2022)

Na een lange periode waarin muziek maken niet altijd mogelijk was, ging het OGJO in mei 2022 op tour door de Achterhoek! Met onze eigen bus en chauffeur reden we een dag lang door de Achterhoek en gaven op verschillende plaatsen straatoptredens. We bezochten Doetinchem, Ulft, Aalten, Winterswijk en Groenlo. Het was een fantastische dag met veel en enthousiast publiek.

OGJO: LIVE, AFTER THE BREAK (26 september 2020)

2020 was het jaar waarin het coronavirus de hele wereld in zijn greep kreeg en hield. Muziekverenigingen hebben voor een lange periode niet mogen repeteren. Later werden er maatregelen voorgeschreven waar orkesten zich aan moesten houden om toch te kunnen musciceren. Het OGJO pakte haar kans en zo ontstond OGJO XIV: Live, After the Break! Voor deze editie heeft het OGJO een record aantal aanmeldingen ontvangen van allemaal jongeren van zowel binnen de regio als buiten de regio Oost Gelderland.

Door de maatregelen was het noodzakelijk om te selecteren en ontstond er uiteindelijk een prachtig orkest bestaand uit 65 muzikanten. Het muziekcentrum in Borculo werd omgetoverd tot een werkelijke TV studio en na een dag repeteren was er in de avond de live uitzending van de 14e editie van het OGJO. Een selecte groep dat bestond uit vrienden en sponsoren van het OGJO mocht live aanwezig zijn. Het concert werd online uitgezonden via Facebook en Youtube.

OGJO: UNINVITED (5 oktober 2019)

OGJO XIII: Uninvited, het nooit vertelde verhaal over de Oude Calixtus in Groenlo. Voor deze editie uit oktober 2019 werd werkelijk alles uit de kast getoverd. Met muziek van een 75-koppig orkest, zang, toneel en vakkundige regie van Richard Sprokkereef werd het verhaal Uninvited gebracht. In deze (speciaal voor het OGJO geschreven) sage gaat een oude geest uit de Oude Calixtus op zoek naar de aanstichter van de brand uit 1613. Met een uitverkochte zaal en publiek dat met de rillingen op de rug huiswaarts keerde mogen we spreken van een zeer geslaagde editie.

OGJO: ZWARTE CROSS (19 juli 2019)

#niksisonmogelijk, dat heeft het Oost Gelders Jeugdorkest bewezen op de Zwarte Cross 2019. Het OGJO kreeg namelijk de kans om de heilige weilanden te betreden en plat te spelen met een spetterend concert. Het initiatief hiervoor werd gevat door burgemeester Annette Bronsvoort en Wethouder Jos Hoenderboom van gemeente Oost Gelre, die contact op namen met Gijs Jolink van de Feestfabriek, de organisator van de Zwarte Cross. Zij wilden de HaFa-muziek een podium bieden op het festival en het OGJO was hiervoor het ideale orkest.

Het concert vond plaats op de theaterweide, waar een afwisselend repertoire werd uitgevoerd. Zo waren zangsolisten Esmee Lepping en Rozemarijn de Vet aanwezig, maar liet ook Mart Hillen van zich horen in een indrukwekkende gitaarsolo. Het orkest spatte eveneens van het podium, waardoor het publiek compleet enthousiast het optreden bewonderde.

OGJO: MINDFUCK (29 september 2018)

OGJO XI: ‘Mindfuck’ stond, niet geheel verrassend, in het teken van Mindfucks. Tijdens het concert passeerden zowel muzikale als optische mindfucks de revue. Dit startte al bij de entree, waar de bezoekers door een gekantelde woonkamer de concertzaal moesten betreden. Het publiek werd compleet in verwarring achtergelaten nadat tijdens het slotnummer alle doeken van het decor naar beneden vielen en het publiek in een normale sporthal bleek te zitten.

OGJO: FLASHBACK (8 oktober 2017)

Op 8 oktober was het tijd voor de 10e editie van het Oost-Gelders Jeugdorkest (OGJO). Om dit lustrum te vieren werd er met het thema ‘Flashback’ groots uitgepakt in sporthal De Sonders in Beltrum. Naast het OGJO waren er veel solisten uit die goede oude tijd aanwezig. Zo was er onder andere zang van mede-oprichter Rutger de Vries samen met Maartje Waanders, speelde Niels Hofstede ‘Sorry’ van Kyteman op grootse wijze en was er dans van twee groepen o.l.v. Tim Aafjes. 

OGJO: BRAINS (18 maart 2017)

De negende editie van het OGJO stond in het teken van onze hersenpan, het meest fascinerende orgaan van het menselijk lichaam. Hoe komt een geluidssignaal van onze oren in onze hersenen, en waarom vinden we muziek mooi, of juist niet? Neurochirurg in opleiding Saman Vinke nam het publiek hier in mee. Het 65-koppige orkest speelde een afwisselend repertoire (zie hieronder). Mark van der Mierden verzorgde de vocale ondersteuning bij enkele nummers. Daarnaast soleerden Joris Kodde op trombone bij het werk Feelings en Lisa Nienhuis op bugel bij True Sorry.

OGJO: COLORS (1 oktober 2016)

De achtste editie van het OGJO stond in het teken van kleuren. Kleuren in het licht, op doek en kleuren in de muziek. Medewerking werd verleend door kunstenares Mirthe Dokter en zangeres Elles Tetelepta. Het werd een sfeervolle avond met Purple Rain, Meet Joe Black, Rhapsody in Blue en de Bolero op het programma.

OGJO: PRIMETIME (5 maart 2016)

De eerste zaterdag van maart 2016 was het Primetime voor het Oost Gelders Jeugdorkest. Na 6 succesvolle edities in Groenlo, Ulft en Dinxperlo streek het OGJO neer in theater De Storm in Winterswijk. De avond werd gevuld met alles wat je tijdens Primetime op radio en TV hoort en ziet! Zo werd er muziek van Wie is de Mol?, Pirates of the Carribean, Goede Tijden, Slechte Tijden en Inception uitgevoerd. Met een groot videoscherm op de achtergrond was de beleving compleet.

OGJO: FEEST MET HIKE (3 oktober 2015)

Nadat het OGJO al meerdere keren feestelijke edities heeft gekend in Groenlo en Ulft, heeft het OGJO pas echt een feest gebouwd in Dinxperlo. Samen met de populaire feestband HIKE werd Sportcentrum het Blauwe Meer op zijn kop gezet. Voor het programma bestond het repertoire uit originele werken voor orkest waarin het OGJO kon laten horen wat ze in haar mars heeft. Na de pauze werden diverse popnummers met HIKE gespeeld. Zowel het overenthousiaste publiek als de deelnemers konden na het concert ook nog eens genieten van de muziek van de heren van HIKE.

OGJO: STREETLIFE (7 maart 2015)

In ‘Streetlife’ nam het OGJO het publiek mee naar het leven op de straat. Met 65 muzikanten op het podium, zangduo Suzan & Freek en 50 dansers onder leiding van Magali Tiemersma en Tim Aafjes werd dit spektakel tot leven gebracht. De toepasselijke locatie was de SSP-hal op het DRU-terrein in Ulft. Met een grote steiger, grote dubbeldekker bus en en een aantal oldtimers was de ambiance compleet.

OGJO: VAN EIGEN BODEM (4 en 5 oktober 2014)

Bekende hits, geschreven door Nederlandse artiesten, werden door de muzikanten van OGJO en vocalisten onder leiding van Maartje Waanders ten gehore gebracht. Hier zaten vele onbekende pareltjes tussen!

OGJO: SOUL WITH A CAPITAL S (15 en 16 maart 2014)

In het voorjaar van 2014 vond de derde editie plaats. Swingende soulnummers stonden op het programma. De zang werd verzorgd door talentvolle leerlingen van Maartje Waanders. Met twee keer een volle zaal werd deze editie door het publiek bijzonder goed bezocht!

OGJO: LANG LEVE JE GEBOORTEJAAR (5 en 6 oktober 2013)

Na het succesvolle eerste project is er een gevolg gegeven aan het OGJO door concerten met het thema ‘Lang leve je geboortejaar!’ te organiseren. Afwisselende nummers uit de geboortejaren van de muzikanten stonden op het programma. Dit waren niet alleen popnummer maar ook muziek uit films composities voor harmonieorkest. De optredende vocalisten waren wederom Rutger de Vries en Maartje Waanders. 

OGJO: SONGFESTIVAL (9 en 10 maart 2013)

De eerste editie van het Oost Gelders Jeugdorkest stond in het teken van nummers van het songfestival. Cultureel Centrum De Bron in Groenlo werd omgetoverd tot het Songfestival-podium. Er was veel animo onder de deelnemers, waardoor het al meteen duidelijk was dat het er meer OGJO-projecten gehouden konden worden. Rutger de Vries en Maartje Waanders verzorgden de zang op de concerten.