Stichting OGJO

Stichting Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) is op 28 december 2013 opgericht om een professionele basis te bieden voor de activiteiten van het OGJO en geeft de mogelijkheid om een sterkere financiële basis te realiseren. 

De missie van Stichting OGJO is als volgt geformuleerd:


Wij willen (jonge) muzikanten blijvend enthousiasmeren voor blaasmuziek en verbinden door middel van projecten die voor zowel muzikanten als publiek onvergetelijk zijn en daarmee bewijzen hoe divers en modern blaasorkesten kunnen zijn.

Hierbij wordt de volgende visie gehanteerd:


Stichting Oost Gelders Jeugdorkest is een ambassadeur voor de blaasmuziek en verbindt (jonge) muzikanten in haar regio met vernieuwende producties.

De missie en visie worden onder andere nagestreefd door het organiseren van concertweekenden onder de noemer Oost Gelders Jeugdorkest (voor jongeren van 15 t/m 25 jaar). Dit betreft een orkest in harmonie-bezetting op projectbasis. Het orkest wordt daarom voor ieder project opnieuw samengesteld.

Het OGJO is een stichting met een culturele ANBI-status. Dit heeft voordelen voor een donateur en/of sponsor. Hier vindt u meer informatie over deze voordelen.

Hieronder vindt u ons beleidsplan, onze financiële verantwoording en het huishoudelijk reglement.