Stichting Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO) is de overkoepelende stichting waaronder het Oost Gelders Jeugdorkest en het TOPORKEST (website) vallen. Stichting OGJO is op 28 december 2013 opgericht om een professionele basis te bieden voor de activiteiten van het OGJO en geeft de mogelijkheid om een sterkere financiële basis te realiseren. 

De missie van Stichting OGJO is als volgt geformuleerd:


Wij willen (jonge) muzikanten blijvend enthousiasmeren voor blaasmuziek en verbinden door middel van projecten die voor zowel muzikanten als publiek onvergetelijk zijn en daarmee bewijzen hoe divers en modern blaasorkesten kunnen zijn.Hierbij wordt de volgende visie gehanteerd:


Stichting Oost Gelders Jeugdorkest is een ambassadeur voor de blaasmuziek en verbindt (jonge) muzikanten in haar regio met vernieuwende producties.De missie en visie worden onder andere nagestreefd door het organiseren van concertweekenden onder de noemer Oost Gelders Jeugdorkest (voor jongeren van 15 t/m 25 jaar) en TOPORKEST (muzikanten ouder dan 25 jaar). Beide initiatieven betreffen orkesten in harmonie-bezetting en opereren op projectbasis. De orkesten worden daarom voor iedere editie opnieuw samengesteld. 

Lees hier meer over: