OGJO XIV: Live, After the Break!

2020 was het jaar waarin het coronavirus de hele wereld in zijn greep hield. Muziekverenigingen hebben voor een lange periode niet mogen repeteren. Later werden er maatregelen voorgeschreven waar orkesten zich aan moesten houden om toch te kunnen musciceren. Het OGJO pakte haar kans en zo ontstond OGJO XIV: Live, After the Break! Voor deze editie heeft het OGJO een record aantal aanmeldingen ontvangen van allemaal jongeren van zowel binnen de regio als buiten de regio Oost Gelderland.

Door de maatregelen was het noodzakelijk om te selecteren en ontstond er uiteindelijk een prachtig orkest bestaand uit 65 muzikanten. Het muziekcentrum in Borculo werd omgetoverd tot een werkelijke TV studio en na een dag repeteren was er in de avond de live uitzending van de 14e editie van het OGJO. Een selecte groep dat bestond uit vrienden en sponsoren van het OGJO mocht live aanwezig zijn. Het concert werd online uitgezonden via Facebook en Youtube en heeft inmiddels al duizenden mensen bereikt waar het OGJO erg blij mee is! De utizending van OGJO XIV: Live, After the Break is via deze link terug te kijken. Wilt u ook vriend worden van OGJO en kunnen profiteren van leuke acties? Ga naar "Vriend van het OGJO" en bekijk de mogelijkheden!

OGJO XIII: Uninvited

OGJO XIII: Uninvited, het nooit vertelde verhaal over de Oude Calixtus in Groenlo. Voor deze editie uit oktober 2019 werd werkelijk alles uit de kast getoverd. Met muziek van een 75-koppig orkest, zang, toneel en vakkundige regie van Richard Sprokkereef werd het verhaal Uninvited gebracht. In deze (speciaal voor het OGJO geschreven) sage gaat een oude geest uit de Oude Calixtus op zoek naar de aanstichter van de brand uit 1613. Met een uitverkochte zaal en publiek dat met de rillingen op de rug huiswaarts keerde mogen we spreken van een zeer geslaagde editie.

OGJO XII: 'Zwarte Cross'

#niksisonmogelijk, dat heeft het Oost Gelders Jeugdorkest bewezen op de Zwarte Cross 2019. Het OGJO kreeg namelijk de kans om de heilige weilanden te betreden en plat te spelen met een spetterend concert. Het initiatief hiervoor werd gevat door burgemeester Annette Bronsvoort en Wethouder Jos Hoenderboom van gemeente Oost Gelre, die contact op namen met Gijs Jolink van de Feestfabriek, de organisator van de Zwarte Cross. Zij wilden de HaFa-muziek een podium bieden op het festival en het OGJO was hiervoor het ideale orkest.

Het concert vond plaats op de theaterweide, waar een afwisselend repertoire werd uitgevoerd. Zo waren zangsolisten Esmee Lepping en Rozemarijn de Vet aanwezig, maar liet ook Mart Hillen van zich horen in een indrukwekkende gitaarsolo. Het orkest spatte eveneens van het podium, waardoor het publiek compleet enthousiast het optreden bewonderde.

Foto: Eveline Zuurbier

OGJO XI: 'Mindfuck'

OGJO XI: 'Mindfuck' stond, niet geheel verrassend, in het teken van Mindfucks. Tijdens het concert passeerden zowel muzikale als optische mindfucks de revue. Dit startte al bij de entree, waar de bezoekers door een gekantelde woonkamer de concertzaal moesten betreden. Het publiek werd compleet in verwarring achtergelaten nadat tijdens het slotnummer alle doeken van het decor naar beneden vielen en het publiek in een normale sporthal bleek te zitten.

 

 

OGJO X: 'Flashback' - 8 oktober 2017

Op 8 oktober was het tijd voor de 10e editie van het Oost-Gelders Jeugdorkest (OGJO). Om dit lustrum te vieren werd er met het thema 'Flashback' groots uitgepakt in sporthal De Sonders in Beltrum. Naast het OGJO waren er veel solisten uit die goede oude tijd aanwezig. Zo was er onder andere zang van mede-oprichter Rutger de Vries samen met Maartje Waanders, speelde Niels Hofstede 'Sorry' van Kyteman op grootse wijze en was er dans van twee groepen o.l.v. Tim Aafjes. 

Complete repertoire

TitelArtiestArrangeurOpdracht
7/8 The Kyteman Orchestra Rob Sloetjes
Dicke Titten Kartoffelsalat Ikke Huftgold Rob Sloetjes
Empire State of Mind Alicia Keys Hans Derks
Eurovisie Opening - Henk-Jan Heijnen
Game of Thrones Ramin Djawadi -
Go Like Elijah Chi Coltrane Hans Derks
Hijo de la Luna Mecano Jos Pijnappel
How to Train Your Dragon John Powell Rob Sloetjes
Innuendo Queen Marco Somadossi
Kids TV Tunes Diverse Hans Derks
La La Land Justin Hurwitz Rob Sloetjes
Live From the Heart of Europe Guido's Orchestra Jos Pijnappel
Marco Borsato Medley Marco Borsato Hans Derks
Mohehawke Chimes Hudson Mohawke Hans Derks
OGJO 1 'Songfestival' - Henk-Jan Heijnen Gearrangeerd voor het OGJO
OGJO Mash-up - Hans Derks Gearrangeerd voor het OGJO
OGJO Opening Theme Tjeerd Nijhof -
Psycho Muse Hans Derks
Purple Rain Prince Hans Derks
Sorry Kyteman Rieks van der Velde
Soulman, Think & Shout - Hans Derks
Touch Me There Total Touch Hans Derks
Why Tell me Why Anita Meyer Hans Derks